• +381 64 325 75 09
  • office@zlatiborskikatuni.com

SMEŠTAJNI KAPACITETI

Smeštajni kapaciteti – Domaćinstvo Zlatiborski katuni u svojoj ponudi ima Katun, moderno opremljenu, autentičnu šestokrevetnu brvnaru, kao i autentično zlatiborsko domaćinstvo – „Domaćinstvo Spasenić“ sa dva apartmana, tri dvokrevetne i jednom trokrevetnom sobom. Kompletan smeštaj je kategorizovan i ocenjen najvećom ocenom od strane Turističke Organizacije Zlatibora! Za goste koji žele smeštaj u sobama na raspolaganju su opremljene kuhinje i sala za ručavanje. Druženje i popodnevni odmor mogu se nastaviti na terasama ili u letnjikovcu uz besplatan pristup internetu i kablovskoj.

SMEŠTAJNI KAPACITETI - Domaćinstvo Zlatiborski Katuni

SMEŠTAJNI KAPACITETI ZLATIBORSKI KATUNI

KATUN

Katun je autentična, drvena, zlatiborska kuća. Katuni su se vekovima, u zlatiborskom kraju, gradili od stolovaša, borova starih sto i više godina, kako bi odoleli oštrim vremenskim uslovima. Naš katun je autentična zlatiborska kuća, moderno opremljena i prilagođena potrebama savremenog čoveka.

Dnevni boravak sa ulaznim hodnikom je prostran i veoma prijatan za druženje sa porodicom i prijateljima. Prostor u kome vladaju prirodni materijali, drvo, kamen, koža i kovano gvožđe odišu toplinom i posebnim mirisima. Udobna ugaona garnitura sa koje se pogled pruža na vatru u kaminu i televizor, može se razvući i pretvoriti u dodatni krevet za dve osobe.
Vatra u peći, u hladnim zimskim noćima pucketa i stvara nezaboravan ambijent. Katun je opremljen i mermernim pločama, za goste kojima više odgovara ovakav način grejanja. Kuhinja koja je opremljena svim potrebnim elementima i sudovima da zadovolji i najzahtevnije kuvare.  Trpezarijski sto okuplja porodicu i prijatelje, a ako se na njega iznesu zlatiborski specijaliteti, zagarantovan je dobar provod i zadovoljenje svih čula.

Kupatilo je moderno, sa svim potrebnim elementima, ljupko, u skladu sa ostatkom kuće. Stepenište izrađeno od drvenih talpi i kovanog gvožđa vodi na galeriju. Galerija je posebna prostorija namenjena za spavanje i odmor. Sadrži dva standardna i jedan bračni krevet. Prostora za odlaganje stvari ima dovoljno. Prozori u krovu, omogućavaju dobro osvetljenje, ali i lep pogled na zlatiborske bregove.

Trem koji se pruža sa dve strane kuće, je omiljeno mesto boravka, posebno u letnjem periodu. Sa njega se pruža pogled na Ribničko jezero, ski staze na Torniku i zlatiborske proplanke i brda. Vetar uvek ćarlija, a pored mirisa borova, kojima je kuća okružena, u vazduhu se, često može osetiti miris mora koji sobom nosi ,,Ruža vetrova“. Prostrano, ogradjeno, dvorište pruža mir i sigurnost roditeljima male dece kao i vlasnicima kućnih ljubimaca. Autentični ukrasi badže i kube krase naš katun. Badže su konstrukcije u koje su smešteni krovni prozori, naša kuća ih ima četiri. Kube je, za ovaj kraj, specifičan ukras na krovu i simboliše dobrodošlicu.

Vrata našeg katuna su uvek otvorena dragim gostima!

Domaćinstvo Spasenić je tradicionalna zlatiborska kuća  čija su dva aprtmana, tri dvokrevetne i jedna trokrevetna soba moderno opremljene i od strane TO Zlatibor ocenjene najvišom mogućom ocenom. Apartmani u blizini ski centra Tornik poseduju opremljene kuhinje i kupatila, dnevne boravke sa posebnim sobama za spavanje. Veći apartman u čijem je sastavu i prostrana terasa sa prelepim pogledom na netaknutu prirodu Zlatibora vam takođe nudi i mogućnost spavanja u galeriji.

DOMAĆNISTVO SPASENIĆ ZLATIBOR

Sobe su prijatne, sa velikom prozorima, poseduju dovoljno prostora za odlaganje stvari. Tri sobe na spratu dele zajedničko kupatilo, što ne treba da brine jer se održavanju higijene cele kuće posvećuje najveća pažnja. Gostima je na raspolaganju prostrana sala za ručavanje i kompletno opremljena kuhinja. Uz tv sa kablovskom televizijom i besplatnim bežičnim internetom, ova prostorija je omiljena svim našim gostima.

Ograđeno, lepo uređeno, dvorište sa letnjikovcom, u prelepoj prirodi koja kuću okružuje, izaziva lepa osećanja i poziva na druženje i odmor.

Ljubazni domaćini su uvek na raspolaganju.