• +381 64 325 75 09
  • office@zlatiborskikatuni.com

Zlatiborski katuni smeštajni kapaciteti

Zlatiborski Katuni smeštajZlatiborski Katuni smeštaj – Katun, koliba, drvena kuća.
Katuni su autentične zlatiborske drvene kuće. Katuni su se vekovima, da bi odoleli oštrim vremenskim uslovima, gradili ručnim tesanjem brvana i greda, od najbolje drvene građe stolovaša, borova starih sto i više godina. Naši katuni, Jablanica, Semegnjevo i Jasenovo dobili su imena po selima iz okoline iz kojih su preneti, obnovljeni i sačuvani od sigurnog propadanja. Prilikom renoviranja, vodilo se računa da se zadrži autentičnost spoljašnjeg izgleda. Kuće krase krovovi na ,,četiri vode”, autentični ukrasi badže i kube. Badže su konstrukcije u koje su smešteni krovni prozori. Kube je, za zlatiborski kraj, specifičan ukras na krovu koji simboliše dobrodošlicu. Naši katuni odišu duhom tradicije, u koji je ugrađen konfor potreban savremenom čoveku.

Katuni se nalaze na sunčanoj padini, okruženi su livadama, borovim i brezovim šumama. Pogled se prostire ka najvišem vrhu na Zlatiboru, ski centru Tornik i Ribničkom jezeru, do kojih se može doći i rekreativno pešice ili biciklom. U blizini se nalazi nekoliko prirodnih izvora vode. Reka Crni Rzav protiče kroz imanje i svojim živopisnim tokom proseca stene i pravi virove i plićake u kojima živi veliki broj biljnih i životinjskih vrsta. Posebna atrakcija na imanju je Jurdov vir koji leti privlači veliki broj kupača.
Ljubitelji pecanja mogu prošetati do Ribničkog jezera ili pecati u Rzavu. Pobornicima lova na raspolaganju je lovište i park prirode, Čavlovac koje se graniči sa imanjem. Zaljubljenicima u sport u neposrednoj blizini su ski centar Tornik, pešačke, planinarske i biciklističke staze…
Vetar uvek ćarlija, a pored mirisa borova, kojima je kuća okružena, u vazduhu se, često može osetiti miris mora koji sobom nosi ,,Ruža vetrova“. Mir, tišina, čist vazduh i okruženje, nezaboravani pogledi sa tremova ili prozora omogućavaju beg od gradskog stresa, užurbanosti i zagađenja.
Katuni su od centra Zlatibora udaljeni samo 4km, nedaleko od glavnog puta koji vodi ka ski centru Tornik, uz asfaltni put koji je prohodan i u najtežim zimskim uslovima. Parking za sve goste je obezbeđen.

Katun Jablanica

Zlatiborski Katuni smeštaj Katun JablanicaZlatiborski Katuni smeštaj – Katun Jablanica je podeljen na Jablanica1 i Jablanica2 iste kvadrature i organizacije prostora, sa dva zasebna ulaza, čime je obezbeđena potpuna privatnost, ali i mogućnost iznajmljivanja celog katuna za veću porodicu ili društvo. Svaki apartman u osnovi ima po 23m2, sa galerijama za spavanje iste kvadrature. Svaki apartman omogućava smeštaj za 4, a maksimalno za 6 osoba.
Dnevni boravaci su prostrani, prijatani za druženje sa porodicom i prijateljima. Prostor u kome vladaju prirodni materijali, drvo, kamen, koža i kovano gvožđe odišu toplinom i posebnim mirisima. Udobne ugaone garniture sa kojih se pogled pruža na vatru u kaminu i televizor, mogu se razvući i pretvoriti u dodatne krevete za dve osobe.
Vatra u peći, u hladnim zimskim noćima pucketa i stvara nezaboravan ambijent. Kuća ima podno grejanje i mermerne ploče, za goste kojima više odgovara ovakav način grejanja.

Kuhinje su opremljene svim potrebnim elementima i sudovima. Trpezarijski sto okuplja porodicu i prijatelje, a ako se na njega iznesu zlatiborski specijaliteti, zagarantovan je dobar provod i zadovoljenje svih čula.
Kupatila su moderna, sa svim potrebnim elementima, u skladu sa ostatkom kuće.
Stepeništa izrađena od drvenih talpi i kovanog gvožđa vode na galerije.
Galerije su posebne prostorije namenjene za spavanje i odmor. Sadrže dva standardna i jedan bračni krevet. Prostora za odlaganje stvari ima dovoljno. Prozori u krovu, omogućavaju dobro osvetljenje, ali i lep pogled na zlatiborske bregove.
Prostrano, ograđeno, dvorište pruža mir i sigurnost roditeljima male dece kao i vlasnicima kućnih ljubimaca.
Poseban ambijent su tremovi sa kojih je pružaju zadivljujući pogledi. Roštilj i dvorišna česma omogućavaju pripremu hrane napolju.
Kućni ljubimci su dobrodošli u Katun Jablanica!

Katun Semegnjevo

Zlatiborski Katuni smeštaj KATUN SEMEGNJEVO

Zlatiborski Katuni smeštajKatun Semegnjevo sastoji se od dve moderno opremljene, veoma komforne nezavisne smeštajne jedinice, Semegnjevo1 i Semegnjevo2.
Katun Semegnjevo okružen je nestvarnom prirodom u svim godišnji dobima. Osunčan, sa preko 300 zlatiborskih sunčanih dana u godini, a u blizini borovih šuma i livada. Reka Crni Rzav protiče kroz imanje na kome se katuni nalaze, a u neposrednoj blizini je park prirode i Ribničko jezero. Sa velikog trema zadivljujuć pogled se pruža ka ski centruTornik, koji je ujedno i najviši vrh Zlatibora.

Mir, tišina, čist vazduh i okruženje, nezaboravani pogledi sa trema ili kroz prozore, omogućavaju beg od stresa, užurbanosti i zagađenja. Gostima su na raspolaganju roštilj, kotlić, sač i talantara za pripremu zlatiborskih specijaliteta na otvorenom. Katuni se nalaze uz asfaltni put koji se zimi čisti od snega i uvek je prohodan. Parking je obezbeđen.

Katun JASENOVO

Zlatiborski Katuni smeštaj Katun Jasenovo...Katun Jasenovo je u izradi… ?