KATUN

Katun je autentična, drvena, zlatiborska kuća. Katuni su se vekovima, u zlatiborskom kraju, gradili od stolovaša, borova starih sto i više godina, kako bi odoleli oštrim vremenskim uslovima.
Naš katun je autentična zlatiborska kuća, moderno opremljena i prilagođena potrebama savremenog čoveka.

Dnevni boravak sa ulaznim hodnikom je prostran i veoma prijatan za druženje sa porodicom i prijateljima. Prostor u kome vladaju prirodni materijali, drvo, kamen, koža i kovano gvožđe odišu toplinom i posebnim mirisima. Udobna ugaona garnitura sa koje se pogled pruža na vatru u kaminu i televizor, može se razvući i pretvoriti u dodatni krevet za dve osobe.
Vatra u peći, u hladnim zimskim noćima pucketa i stvara nezaboravan ambijent. Kuća je opremljena i mermernim pločama, za goste kojima više odgovara ovakav način grejanja.

Kuhinja koja je opremljena svim potrebnim elementima i sudovima, zadovoljiće i zahtevne kuvare.
Trpezarijski sto okuplja porodicu i prijatelje, a ako se na njega iznesu zlatiborski specijaliteti, zagarantovan je dobar provod i zadovoljenje svih čula.

Kupatilo je moderno, sa svim potrebnim elementima, ljupko, u skladu sa ostatkom kuće.

Stepenište izrađeno od drvenih talpi i kovanog gvožđa vodi na galeriju.
Galerija je posebna prostorija namenjena za spavanje i odmor. Sadrži dva standardna i jedan bračni krevet. Prostora za odlaganje stvari ima dovoljno. Prozori u krovu, omogućavaju dobro osvetljenje, ali i lep pogled na zlatiborske bregove.

Trem koji se pruža sa dve strane kuće, omiljeno je mesto boravka, posebno u letnjem periodu. Sa njega se pruža pogled na Ribničko jezero, ski staze na Torniku i zlatiborske proplanke i brda. Vetar uvek ćarlija, a pored mirisa borova, kojima je kuća okružena, u vazduhu se, često može osetiti miris mora koji sobom nosi ,,Ruža vetrova“.
Prostrano, ogradjeno, dvorište pruža mir i sigurnost roditeljima male dece kao i vlasnicima kućnih ljubimaca.

Autentični ukrasi badže i kube krase naš katun. Badže su konstrukcije u koje su smešteni krovni prozori, naša kuća ih ima četiri. Kube je, za ovaj kraj, specifičan ukras na krovu i simboliše dobrodošlicu.

Vrata naše kuće su uvek otvorena dragom gostu!

Dobrodošli!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *